"Підземну школу" на 1000 учнів з протирадіаційним укриттям збудують до кінця року у сільській громаді Запорізької області

"Підземну школу" з протирадіаційним укриттям збудують до кінця року у Кушугумській сільській громаді Запорізької області - наразі облаштовують фундамент. Про це повідомили Запорізька ОВА та її очільник Іван Федоров у Телеграм 2 серпня.

"В Кушугумській громаді до кінця року збудують "підземну" школу. Будівельники розпочали армування котловану", - йдеться в Телеграм-каналі ОВА.

Федоров уточнив, що вартість будівництва - 108 мільйонів гривень.

"Будівництво виконуємо коштом державного бюджету за співфінансування з місцевого", - зазначив Федоров.

В ОВА повідомили, що зараз у цій сільській школі є найпростіше укриття, розраховане на 50 осіб, тому з листопада 2023 року навчання тут проводилося в змішаному форматі. Але не всі батьки відпускали дітей до школи, бо хвилювались за їхню безпеку.

"Весь педагогічний колектив дуже зрадів, дізнавшись, що у нас буде будуватися "підземна" школа і відновиться очне навчання, - цитує ОВА директорку школи Жанну Вінніченко.

Нова школа буде розрахована на 1000 дітей, навчання проводитиметься у дві зміни. Заклад прийматиме не тільки дітей громади - завдяки автобусам, які зараз закуповує ОВА, сюди возитимуть школярів з інших населених пунктів.

Раніше повідомлялось, що в одній зі шкіл Запоріжжя будують протирадіаційне укриття.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті