Підозру отримали чиновниці "ЛНР", які відповідають за розподіл коштів та "віджатого" майна. Одна з них "набиралась досвіду" в Севастополі

СБУ повідомила про підозру двом окупаційним чиновницям, які відповідають за розподіл коштів та "віджатого" майна на окупованій території Луганської області. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 2 липня.

"СБУ задокументувала колабораційну діяльність двох рашистських чиновниць, призначених для контролю за розподілом коштів та захоплених ворогом майнових ресурсів на території Луганщини", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що однією з фігуранток є Віолетта Воробйова (на фото ліворуч), у липні минулого року призначена директором "фонду розвитку промисловості ЛНР" (ФРП "ЛНР"). Ця структура створена загарбниками нібито для надання пільгових позик "перспективним" об’єктам місцевої промисловості. Насправді ж вона здійснює фінансове сприяння тим підприємствам, власники яких активно співпрацюють з окупаційною адміністрацією, є спонсорами "единой россии", належать до керівництва силових відомств РФ. Отримувачами коштів від ФРП також стають представники великого російського бізнесу, які "зайшли" на Луганщину, аби загарбати українські підприємства, що опинились у зоні окупації. До призначення на посаду в "ЛНР" Воробйова працювала в окупаційній адміністрації Севастополя у тимчасово окупованому Криму на посаді начальниці "управління інвестиційної й промислової політики департаменту економічного розвитку".

"Кар'єру" колаборантки Воробйова почала ще у квітні 2014 року після анексії півострова - її було призначено на посаду начальника "управління промисловості, агропромислового комплексу і торгівлі Севастопольської міської державної адміністрації". У період з 2014 по 2016 роки обіймала посаду заступника "начальника управління промисловості департаменту промисловості та сільського господарства" Севастополя. З 2016 року обіймала низку керівних посад у "департаменті економічного розвитку Севастополя".

Другою зловмисницею є "міністерка майнових та земельних відносин ЛНР" Альона Антонова. Це колишня луганська юристка, яка перейшла на бік ворога і працювала у структурах влади так званої "ЛНР". Очолюване нею "міністерство створено у 2023 році для перерозподілу власності на окупованій території Луганщини в інтересах агресора та місцевих колаборантів.  

Уточнюється, що СБУ повідомила російським призначенкам про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України - колабораційна діяльність. Триває досудове розслідування.

Раніше повідомлялось, що про підозру в колабораціонізмі повідомили "віцепрем’єрці" угруповання "ЛНР".

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті