"Під впливом рашистських інформаційних ресурсів": на Дніпропетровщині цивільний громадянин наніс ножове поранення сержанту ЗСУ

На Дніпропетровщині цивільний мешканець напав з ножем на військовослужбовця 18 травня. Про це повідомив офіційний Телеграм-канал Сухопутних військ ЗСУ 18 травня.

"На Дніпропетровщині стався кримінальний злочин - ганебний випадок нападу на військовослужбовця. Сьогодні, 18 травня, у місті Синельникове під час проведення військовослужбовцями територіального центру комплектування та соціальної підтримки заходів із оповіщення військовозобов’язаних цивільний громадянин вчинив озброєний напад із застосуванням холодної зброї (ножа) на сержанта Збройних Сил України. У результаті нападу військовослужбовець РТЦК та СП отримав ножове поранення руки. Постраждалому надали всю необхідну медичну допомогу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що правоохоронні органи були оперативно проінформовані про випадок, співробітники Національної поліції затримали нападника.

Відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, а також за фактом замаху на вбивство. 

"Після остаточної кваліфікації злочину підозрюваному загрожує суворе покарання", - підкреслюється в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що посадові особи ТЦК та СП, які беруть участь або організовують оповіщення військовозобов’язаних, відповідно до законодавства є спеціальним суб’єктом, який виконує службові обов’язки під час правового режиму воєного стану. Відтак образи, опір або перешкоджання їхній діяльності матимуть наслідки, а порушники нестимуть адміністративну чи кримінальну відповідальність. 

"Особовий склад ТЦК та СП, включно з їх ротами охорони, укомплектовані переважно військовослужбовцями, які втратили здоров'я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах", - підкреслюють у Сухопутних військах.

Особливо звертається увага українського суспільства на те, що цей випадок стався на тлі ганебної інформаційної кампанії з метою дискредитації військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і Сил оборони України.

"Не буде дивно, що цей злочин стався саме під впливом рашистських інформаційних ресурсів, які поширюють фейки про "незаконність" ТЦК", "нелегітимність" дій влади щодо військового обліку і оповіщення, "протиправність" вручення повісток тощо та про "необов’язковість" виконання конституційного обов’язку захищати Батьківщину взагалі. Будь-які псевдоюристи, "активісти"-порадники та інші медійні персонажі, які розганяють ці та подібні антидержавні, антиукраїнські наративи - напряму або опосередковано працюють на ворога. Один з наслідків - українські воїни, які ризикували життям на фронті, отримали  поранення і контузії, знову ризикують життям, але вже в тилу, під час виконання своїх посадових обов’язків. Пам’ятаймо, що ворог вкладає у спроби деморалізувати українців і зруйнувати нашу згуртованість величезні ресурси. І саме на це робить свою головну ставку. Започаткована ворогом і агентами російського інформаційного впливу, ця інформаційно-ментальна агресія буде приречена на поразку лише за умови свідомого, дорослого і відповідального ставлення кожного з нас до інформації, яку ми отримуємо через соціальні мережі і медіа", - йдеться в повідомленні.

Як уточнила поліція Дніпропетровщини, під час перевірки документів підозрюваний в стані алкогольного сп’яніння вдарив співробітника територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Дніпропетровській  області ножем.

"18 травня близько 8:30 на одній із вулиць м.Синельникове військовослужбовець зупинив 48-річного чоловіка для перевірки документів. Для вручення повістки чоловіку було запропонована сісти до службового автомобіля. Під час бесіди підозрюваний несподівано дістав ніж та вдарив ним військовослужбовця. 18 травня  слідчі повідомили затриманому про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15, ч.1 ст.115 (умисне  вбивство) КК України.  Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі. Триває слідство", - уточнили в поліції.

Раніше повідомлялось, що на Буковині на працівника ТЦК напала група цивільних, застосувавши силу й погрози. Для захисту військовослужбовець здійснив постріли в землю.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті