Під час саміту НАТО буде йти мова про те, що Україна стане членом Альянсу - Столтенберг

Напередодні саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня, союзники обговорюють та вирішують багато питань щодо України. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву Столтенберга на спільній пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном після зустрічі у Вашингтоні.

Генсек НАТО розповів про погоджений Альянсом план щодо тренувань і допомоги Україні у безпековій галузі. Він також додав, що очікує нових оголошень про надання більшої військової підтримки Україні.

"Я впевнений, що ми також матимемо формулювання про те, що Україна стане членом Альянсу... Точні формулювання, про що саме ми домовимось, зараз обговорюються між членами НАТО, але я впевнений, що до саміту ми матимемо гарну домовленість про рішення", - зазначив Столтенберг.

Він переконаний, що чим сильнішою буде підтримка з боку Альянсу та чим надійнішими будуть довгострокові зобов'язання перед Україною, тим швидше закінчиться війна.

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті