Під час російської окупації Київщини загинули 1374 мирних жителів, понад 700 були вбиті зі стрілецької зброї - Нацполіція

Під час російської окупації Київщини загинули 1374 цивільні людини, з яких 717 були вбиті зі стрілецької зброї. Про це заявив начальник Головного управління Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов під час брифінгу на тему: "Рік після деокупації Київщини. Результати роботи правоохоронців у розслідуванні злочинів окупантів" у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"На сьогоднішній день виявлено 1374 тіл загиблих. Це цивільні українці, яких було вбито. І тут важливим аспектом є те, що з 1374 тіл 717 було вбито зі стрілецької зброї, тобто більшість людей було розстріляно свідомо. 340 людей загинуло від мінно-вибухових травм і у 317 людей причина смерті не установлена. Вони могли померти під час окупації як своєю смертю, так і внаслідок ненадання медичної допомоги", – сказав Нєбитов.

Крім того, додав Нєбитов, під час окупації Київської області загинули 38 дітей, ще 43 отримали поранення.

Неопізнаними залишаються 195 тіл, 279 людей вважаються зниклими безвісти.

Нєбитов розповів, що за результатом слідчо-оперативних дій на території Київської області було зареєстровано 11 тис. 333 кримінальних провадження. Більшість з них розслідують працівники СБУ за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу).

Водночас поліцейські на даний час повідомили про підозру 41 особі, а 34 справи уже слухаються в судах.

Як повідомлялося, під Києвом за рік знайшли 15 масових поховань мирних жителів - жертв російського терору 2022 року.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті