Під час евакуації жителів Торецька екіпаж БФ "Схід SOS" потрапив під обстріл. Поранено водія

Екіпаж БФ "Схід SOS" потрапив під обстріл під час евакуації жителів Торецька 25 червня, водій отримав поранення. Про це повідомили на сторінці БФ "Схід SOS" у facebook.

"25 червня 2024 року екіпаж Благодійного фонду "Схід SOS" потрапив під обстріл окупантів під час евакуації жителів Торецька. Армія РФ завдала удару по місту приблизно о 9:30. Під обстріл потрапила евакуаційна автівка фонду, екіпаж якої встиг забрати 2 людей і прямував до ще 4 осіб. Ударна хвиля вибила скло машини, уламкові поранення отримав водій Владислав Арсеній", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що другий член екіпажу Олександр Стасенко не постраждав.

"Зараз наш кол-центр отримує багато заявок на евакуацію через погіршення ситуації в Торецьку. Сьогодні там працювали 3 екіпажі, планувалося надати допомогу за 12 заявками та евакуювати 17 людей, 2 з них – представники маломобільних груп. Обстріл місії з боку ворога – черговий воєнний злочин, здійснений армією РФ. Сьогодні не постраждали евакуйовані, проте ми залишилися без автівки. Ми шукаємо можливість забезпечити евакуаційні екіпажі броньованим транспортом", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що на Донеччині вирішили провести примусову евакуацію дітей із п’яти населених пунктів.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті