Перше судно з українським зерном, закупленим Всесвітньою продовольчою програмою, вийшло з України

Перше судно з українським зерном, закупленим Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) з гуманітарною метою, вийшло з українського порту "Південний" 16 серпня. Про це повідомляється на сайті "Новини ООН".

"Судно ВПП залишило український порт "Південний" і прямує до країн Африканського Рогу", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що суховантажне судно Brave Commander Всесвітньої продовольчої програми, що транспортує 23 тисячі тонн зерна, прямує до берегів Африканського Рогу, де через посуху й високі ціни на продовольство людям загрожує повномасштабний голод.

Наголошується, що зокрема продовольчу допомогу отримають жителі Ефіопії.

"В ООН назвали цю подію важливою віхою у боротьбі з глобальною продовольчою кризою", – сказано у повідомленні.

Раніше, 13 серпня повідомлялося, що з українських портів вийшли 16 суден із зерном, і що в Україну прибув перший корабель під завантаження в рамках Світової продовольчої програми ООН – це постачання зерна, зокрема, для Ефіопії, де ситуація з голодом э особливо жорстокою.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті