Судитимуть двох учасників НЗФ так званої "ЛНР", яких взяли в полон українські військові

Двох учасників незаконних збройних формувань так званої "ЛНР", які потрапили в полон у серпні, будуть судити. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України.

"Луганська обласна прокуратура направила до суду два обвинувальні акти стосовно учасників незаконного збройного формування окупаційної адміністрації РФ, – сказано в повідомленні. – Їм інкримінується посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України)".

Уточнюється, що обвинувачені з ідеологічних мотивів та з метою фінансового забезпечення уклали контракти на "службу" у так званій "народної міліції ЛНР".

Підкреслюється, що житель Луганська у серпні 2021 року вступив до піхотного підрозділу НЗФ. Він заступав у добові наряди та брав участь у бойових виїздах на лінію розмежування з тимчасово окупованою територією Луганщини.

Уточнюється, що другий обвинувачений у 2020-2021 роках був "водієм окремого батальйону матеріального забезпечення народної міліції ЛНР". Він займався транспортуванням військової техніки для забезпечення збройного підрозділу, виїжджав на лінію бойового зіткнення, виконував інші накази для посилення обороноздатності так званої "ЛНР" та збройного опору ЗСУ.

"З початком вторгнення РФ в Україну учасники "народної міліції ЛНР" направлені на Донбас для виконання наказів вищого керівництва та участі у бойових діях. У серпні 2022 року військових окупаційної армії, яка контролюється країною-агресором, Збройні Сили України взяли у полон", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що два бойовики "ЛНР", взяті в полон, отримали 8 і 10 років ув’язнення.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті