Партія "Голос" залишилась без державного фінансування: Верховний Суд підтвердив правомірність дій НАЗК

Партія "Голос" залишилась без державного фінансування: Верховний Суд України підтвердив правомірність дій Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Про це НАЗК повыдомляє у Телеграм.

"Касаційний адміністративний суд виніс постанову у справі №855/3/24, якою підтвердив правомірність рішення Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) щодо припинення державного фінансування політичній партії «Голос». Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає. Це означає, що політична партія в цьому скликанні більше не отримає державного фінансування", - йдеться у повідомленні.

Нагадується, що у червні 2024 року НАЗК припинило фінансування політичній партії «Голос» через недостовірні відомості у звітах на майже 5 млн грн. Зокрема, низку суттєвих порушень виявлено у звітах політичної партії «Голос» про майно, доходи та зобов’язання фінансового характеру (далі – звіт) за III – IV квартали 2020 року. 

У двох квартальних звітах за 2020 рік політична партія «Голос» внесла до звіту недостовірні відомості на загальну суму 4 млн 726 тис. 500 грн. Це є підставою для припинення державного фінансування статутної діяльності партії, зазначають у НАЗК.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті