Парламент Канади ухвалив резолюцію про засудження депортації дітей з України до РФ

Нижня палата парламенту Канади одностайно ухвалила резолюцію про засудження депортації українських дітей до росії, назвавши такі дії окупантів воєнними злочинами та геноцидом. Відповідну резолюцію було винесено на голосування парламенту резолюцію депутатом від Квебецького блоку Стефаном Бержероном Монтервілем, повідомляє Укрінформ.

"Палата громад рішуче засуджує російську владу за воєнні злочини та геноцид, що полягає у примусовій депортації українських дітей на територію РФ з використанням обурливого процесу, відомого як "фільтрація"", - зазначається у тексті документа.

Резолюція також вимагає від росії "негайно припинити цю практику й безпечно повернути дітей в Україну".

За словами Бержерона, щонайменше 19 тисяч українських дітей було незаконно вивезено російськими загарбниками.

"Основний геноцидний намір цих підлих вчинків очевидний: русифікувати цих дітей і знищити усі їхні культурні ознаки. Я вже мовчу про невимовний біль від розлучення цих дітей із родинами", - наголосив канадський чиновник.

Як повідомлялося, росіяни планують "перевиховати" ще 10 тисяч українських дітей. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті