Отримав лист подяки від глави "ЛНР". У Росії черговий зек, який воював в Україні, убив друга дитинства

Боєць ПВК "Вагнер", який убив знайомого через дівчину, повернувся з війни в Україні і вбив друга дитинства через іншу дівчину, - пише ТГК "Верстка" 21 червня.

Суд в Іжевську засудив до 15 років колонії бійця ПВК "Вагнер" Артема Єгорова, який повернувся з України, за вбивство друга і спробу вбивства своєї дівчини, відповідний вирок виявили журналісти пабліка.

Єгорова завербували в ПВК "Вагнер" восени 2022 року з колонії, де він відбував покарання за вбивство свого знайомого - 2020 року суд засудив його до 8 років ув'язнення. Як ідеться у вироку, який виявила "Верстка", Єгоров посварився зі знайомим через дівчину та вбив його за допомогою графина й ножа.

Колишній "вагнерівець" пробув на фронті не більше ніж пів року - він отримав помилування і навесні 2023 року повернувся додому з пораненням ноги. Незабаром Єгоров познайомився і почав зустрічатися з місцевою мешканкою. 

В один із вечорів вони удвох поїхали на орендовану квартиру відзначати день народження друга дитинства Єгорова. Уночі колишній "вагнерівець" подумав, що дівчина зраджує йому з другом, кілька разів ударив її кулаком по обличчю і почав топити у ванній. 

Коли друг прибіг на крики, Єгоров завдав йому множинні удари ножем, а потім п'ять разів ударив ним свою дівчину в живіт, але вона залишилася жива. 

У суді Єгоров визнав провину і сказав, що скоїв убивство під впливом алкоголю.

У вироку йдеться про те, що він "характеризується позитивно" за місцем проживання і проходження служби, "конфліктів не допускав, при зустрічі вітається".

Єгоров також просив суд врахувати те, що він воював в Україні, нагороджений медаллю "За відвагу" і отримав лист подяки від глави "ЛНР". Суд визнав алкогольне сп'яніння обтяжуючою провину обставиною, а участь у війні - пом'якшувальною.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті