Оприлюднені супутникові знімки: як виглядає нафтобаза в Ростовській області РФ, яку атакували українські дрони

Українські безпілотники пошкодили нафтобазу в Ростовській області РФ цієї ночі, здійнялася пожежа.  Супутникові знімки Planet Labs оприлюднили журналісти «Схем» (Радіо Свобода),

Знімки демонструють наслідки атаки українських безпілотників на нафтобазу у місті Азов Ростовської області, що сталася в ніч на 18 червня. 

Згідно зі знімками, зробленими о 14:30 за Києвом, на території нафтобази триває пожежа. Однак, оцінити ступінь ураження нафтобази наразі складно, адже клуби диму обмежують видимість. 

"Нафтобаза, що зазнала уражень, відноситься до підприємства «Азовпродукт». Через цей російський термінал проходить до 60 тисяч тонн нафтопродуктів на місяць, а на зберіганні одночасно може знаходитись до 30 тисяч кубометрів нафтопродуктів у цистернах, які зайнялися в результаті атаки українських безпілотників", - йдеться у повідомленні. 

Офіційно в Україні цю атаку не коментували. Згідно з даними від поінформованого джерела «Схем» в силових структурах, в цій операції задіювали безпілотники Служби безпеки України.  В Міноборони РФ атаки на нафтобази не коментували. Втім, губернатор Ростовської області повідомив, що в результаті атаки БПЛА в Азові зайнялись резервуари з нафтопродуктами, і на місці працюють пожежники.

 

Статті

Країна
26.06.2024
19:45

Якщо проблем немає – їх треба створити. Медреформа по-запорізьки

Всі лікарі-чоловіки, які беруть участь у протестних акціях, або підписують звернення проти ліквідації, отримали повістки і  тепер мусять збиратися на передову, від інших вимагають звільнитися.
Світ
25.06.2024
16:20

"Зеленський українцям до смерті своєї посланий". Російські ЗМІ про Україну

"...Той же Янукович, на мій погляд, як перша особа у владі, що змінює київський режим, не зможе вже відбутися".
Донбас
23.06.2024
18:44

Жителям "ДНР" обіцяють будинки з басейном і люксові курорти на морі. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні стрічки окупаційних ЗМІ Донбасу були щедро наповнені повідомленнями і заявами про небувалий приплив в економіку "республік" багатомільярдних інвестицій. Однак, якщо уважно вчитатися в бравурні звіти, то стає зрозуміло, що...
Всі статті