Окупанти ЗАЕС запевняють, що радіаційний фон на станції та в санітарній зоні - у нормі. Звинувачують Україну у "ворожих вкиданнях"

Російські окупанти Запорізької АЕС запевняють, що радіаційний фон на станції та в санітарній зоні - у нормі. Про це окупаційне керівництво ЗАЕС повідомило в Телеграм 12 серпня.

Усі чутки про евакуацію з Енергодара або про нібито небезпечну ситуацію навколо Запорізької АЕС окупанти називають "ворожими вкидами з метою посіяти невдоволення і навіть паніку". 

"Довіряйте тільки офіційним джерелам, не піддавайтеся на спроби дестабілізації ситуації в Енергодарі", - закликають російські окупанти.

Вони ще раз запевнили, що пожежу, яка виникла на градирні ЗАЕС 11 серпня, "було локалізовано і загроз подальшого горіння немає".

"На роботі станції загоряння ніяк не позначилося. Станція працює штатно. Усі шість блоків, як і раніше, перебувають у стані "холодний зупин". Порушень меж та умов безпечної експлуатації АЕС не зафіксовано. Радіаційний фон на майданчику АЕС, у санітарно-захисній зоні та в зоні спостереження - у нормі", - постаралися переконати окупанти.

Як повідомлялося, окупанти оголосили, що пожежу на Запорізькій АЕС загасили.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті