Окупанти відновили активне застосування авіації на таврійському напрямку - Штупун

Російські окупаційні сили після двох днів затишшя відновили масовані авіаційні удари в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" та завдали 18 авіаударів за добу. Про це повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі загальнонаціонального телемарафону. 

"Зараз, після двох днів затишшя, ворог відновив бойову роботу своєї авіації і завдав 18 авіаударів за добу. Це були керовані авіабомби... Також зафіксовано кілька атак із вертольотів КА-52", - сказав він.

За його словами, на авдіївському напрямку, де обстановка залишається дуже напруженою, загалом втрати ворога зберігаються на попередньому рівні: 200-300 осіб убитими й пораненими, "іноді до 400 доходить". 

Водночас, як зазначив Штупун, "ворог більше не застосовує стратегію наступу великими колонами, як це було раніше, оскільки зрозумів, що такі наступи - це втрати 60-80% бойового складу".

За його словами, зараз ворог техніку застосовує лише періодично. 

"Наприклад, один-два дні йде піхота - ведеться розвідка боєм, виявляються слабкі місця, потім робляться висновки і застосовується техніка і сили на одному з напрямків. Але її небагато, 2-3 танки і до 5 БМП або БТР, які везуть десант", - зазначив Штупун.

Як повідомлялося, ЗСУ готуються до посилення атак окупантів на Авдіївському напрямку. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті