Окупанти перекидають сили з Придніпровського напрямку на Курський - ОСУВ "Таврія"

У оперативному угрупованні військ "Таврія" заявили про те, що наразі фіксується переміщення військ РФ, зокрема, з Придніпровського напрямку на інші напрямки, у тому числі на Курський. Про це в ефірі телемарафону поінформував речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій, - пише Укрінформ.

"Так, я підтверджую... про те, що є переміщення із Придніпровського, зокрема, напрямку, і не тільки з цього напрямку - ворожих підрозділів, деяких батальйонів, інших частин - на інші напрямки, очевидно, що і на Курський також, де у росіян зараз найбільше дірок в обороні. Але тут є трохи обернена логіка (росіян - ред.) - її ще потрібно зрозуміти, у чому підвох, так би мовити", - сказав Лиховій.

Речник пояснив, що коли на Придніпровському напрямку була велика кількість російського особового складу, то штурмових дій було менше.

"А коли їх почали забирати, латати їхню охрімову свиту на, у тому числі, Курський напрямок, то за вчора вже було різке пожвавлення - на Придніпровському напрямку, на лівобережжі Дніпра. Я думаю, що має минути кілька днів, щоб зрозуміти, чи це були російські показові дії - коли вони хочуть показати нібито, що незважаючи на зменшення їхніх захисних порядків, вони спроможні атакувати і далі, чи це, можливо, якийсь інший задум", - сказав Лиховій.

За його словами, "все може бути".

"Вони можуть побоюватися, можливо, наших наступальних дій. Але я думаю, що це все потрібно виявити з часом, бо поки ми говоримо тільки про один день і про статистику одного дня", - додав він.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті