Окупанти не дають доставляти продукти в Торецьк, Красногорівку та Часів Яр - Філашкін

Російські окупанти не дають доставляти продукти і гуманітарну допомогу в населені пункти Торецьк, Красногорівку і Часів Яр, що розташовані на лінії фронту. Про це повідомляє Телеграм-канал "Донбасс.Важно" з посиланням на голову Донецької ОВА Вадима Філашкіна.

За його словами, люди, які сподіваються "пересидіти небезпеку", ризикують голодувати.

"У Торецьк заїхати майже неможливо, в Очеретинську громаду - теж неможливо, у Красногорівку вже тижні три неможливо завезти гуманітарну допомогу. У Вугледар керівництво міста разом із військовими один раз на тиждень намагається потрапити. Вдається не завжди, це залежить від ситуації з безпекою та подій на лінії фронту. Є міста, які за останній час уже стали частково окупованими", - каже Філашкін.

Як зазначив очільник Донецької ОВА, люди, які залишаються в прифронтових громадах, виживають завдяки накопиченій гуманітарній допомозі. 

Як повідомлялося, 31 липня з обстрілюваного російськими військами Торецька вивезли ще 18 цивільних. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті