Окупанти на Таврійському напрямку продовжують переодягатися у форму ЗСУ

Російські військові на Таврійському напрямку використовують форму ЗСУ, проте українські військові можуть розпізнати ворога і не підпускають їх до своїх позицій. Про це в ефірі телемарафону заявив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун 25 вересня. 

"Тому що форми нема, але скажемо так специфічні якісь підрозділи десь за своєю ініціативою, десь можливо за наказом одягають форму. Форми нашої в них, я так розумію, небагато, тому це масовим явищем назвати не можна", - сказав Штупун.

За його словами, періодично це ще від спочатку широкомасштабного вторгнення фіксувалося і під Черніговом, і біля Києва, і потім уже біля Бахмута, в Луганській області, і на Таврійському напрямку ворог також не перестає порушувати правила ведення війни.

Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку уточнив, що таким чином ворог намагається ввести в оману українських військових, аби вони максимально підпустили його до своїх позицій. Штупун уточнив, що у ЗСУ є певні алгоритми розуміння "свій-чужий", тому військових просто так не обманути.

Як повідомлялося, 23 вересня на Таврійському напрямку Сили оборони знищили засіб ППО, 5 артсистем та 4 склади боєприпасів.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті