Окупанти на Луганщині "прикрасили" український Біловодськ пропагандистським муралом

На будівлю ліцею в окупованому Біловодську Луганської області нанесли величезний пропагандистський мурал із російською символікою і сюжетом, який «пов'язує» Біловодськ і Луганщину загалом із росією. Про це повідомило так зване «міністерство освіти і науки ЛНР» у Телеграм 21 жовтня.

«Мурал із «Луганським характером» з'явився на фасаді Біловодського ліцею «Лідер», - повідомили окупанти.

Окупанти уточнили, що нанесення подібних муралів на окупованій території фінансує так званий російський президентський фонд культурних ініціатив. 

При цьому жителі екс-Біловодського району (за останньої адмінреформи увійшов до складу Старобільського) практично повністю україномовні. Під час так званої «тихої окупації» в перші дні повномасштабного вторгнення тут активно проходили протести беззбройних мирних жителів проти окупантів. 

Раніше в рамках своєї політики русифікації в Біловодську російські загарбники знищили музей українського поета і журналіста Петра Шевченка (Біливоди).

Раніше також повідомлялося, що школярів з окупованого Біловодська понад місяць натаскували під Новосибірськом, «навчання» проводили російські спецпризначенці.

Крім того, вкрадений в України унікальний Деркульський конезавод в екс-Біловодському районі росіяни не просто привласнили та «інтегрували в російську систему конярства», а занесли до топ-10 російських визначних пам'яток.

Статті

Країна
21.10.2024
15:00

Рієлтерство зсередини. Вимушений досвід вимушеної переселенки

Ось що таке рієлтерство загалом – шахер-махер. Досі соромно від цих спогадів. Заспокоює одна обставина. У той період у мене захворів кіт, домашній улюбленець та член сім'ї.
Донбас
20.10.2024
18:24

Воювати в Україну приїжджають злочинці, жебраки та душевнохворі. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу захлинаючись від захвату цитували чергові заяви Путіна. Кожна з них сама по собі виглядала цілком серйозно, але під час спроби скласти їх у єдину картинку чітко було видно відсутність логіки в оратора та...
Луганськ
19.10.2024
12:35

Сука-любов. Луганський щоденник

Таких подружок-розлученок, як вона – у кожній гарячій точці. Дешевше, ніж платити повіям. Винайняв квартиру, наобіцяв всякого, подарував щось, зробив широкий жест. Жінка далі вигадає сама. Їй потрібні легенди, віра у щось, а йому випити і секс.
Всі статті