Близько 100 українських військових прибули в США для навчання на ЗРК Patriot

Цього тижня українські військові розпочнуть вивчати американський комплекс протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомляє "Мілітарний".

За даними американських ЗМІ, група військових ЗСУ вже прибула до США.

Навчання проходитиме у Форт-Сіллі в штаті Оклахома, де американські військові проводять власні тренування з експлуатації та обслуговування ЗРК Patriot.

До першої групи входить від 90 до 100 українських військовослужбовців. Саме стільки людей треба для обслуговування однієї батареї Patriot, до складу якої входять до восьми пускових установок та допоміжне обладнання і системи.

Пентагон не оголосив офіційний графік тренувань, за винятком того, що він буде скорочений.

Відомо, що США розробили спеціальний план для прискореного навчання українських військових. Освоєння системи ППО Patriot триватиме кілька місяців. Зазвичай американці вчаться роботі з цією системою до року.

Це зроблено для того, щоб наші військові змогли якомога швидше повернутися в Україну і приступити до виконання бойових завдань з оборони українського неба.

Відібрані для навчання українці вже мають досвід управління системами протиповітряної оборони, - зазначається у повідомленні.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті