Обмеження ціни на російську нафту набуде чинності до кінця року - Bloomberg

Світові ціни на російську нафту почнуть обмежувати до грудня. Відповідну заяву заступника міністра фінансів США Уоллі Адейемо наводить Bloomberg.

"Ми слідкуємо за європейським ринком. Члени ЄС представили ідею обмеження цін, але також сказали, що до грудня планують запровадити заборону на страхування", - заявив чиновник.

Таким чином і обмеження цін, і заборона страхування щодо російської нафти будуть введені одночасно.

Також Адейємо повідомив, що мета його відомства – простежити, щоб при вступі заборони на страхування світові ринки отримали межу цін, яка допоможе знизити світові ціни на енергоносії. Ціну на російську нафту хочуть примусово обмежити на рівні 40-60 доларів за барель.

Водночас повідомляється, що Євросоюз планує до 2023 року заборонити морський імпорт російської сирої та очищеної нафти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина повністю припинить закуповувати російське вугілля та нафту до кінця 2022 року.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті