Офіс Генпрокурора: Націоналізовано мільярдні активи компанії, пов’язаної з російським букмекером та представниками держави-агресора

За матеріалами Офісу Генерального прокурора Міністерство юстиції України через суд стягнуло в дохід держави цінні папери та кошти на суму понад 1,8 млрд грн., які належать компанії-нерезиденту Латвійської Республіки, що пов’язана з країною-агресором. Про це у Телеграм 1 червня повідомляє Офісу Генпрокурора.

"Під час досудового розслідування встановлено, що ця компанія має тісний зв’язок з російським букмекером «1xBet» та іншими суб’єктами, і до неї застосовано санкції. Джерелами походження коштів, що надходили на банківські рахунки компанії-нерезидента, яка, серед іншого, здійснює процесинг букмекерської діяльності на території держави-агресора, були перерахування з російських і білоруських фінансових установ. Матеріали кримінального провадження стали підставою для пред’явлення Міністерством юстиції України позову до Вищого антикорупційного суду про націоналізацію майна цієї компанії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що досудове розслідування за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України триває та здійснюється ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора (ст. 110-2 КК України).

Як повідомлялося, Україна на 50 років запровадила санкції проти російських букмекерів.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті