"Одночасна атака". У Бєлгородській, Курській і Воронезькій областях РФ зникла електрика

Електроенергія відсутня на 90% території Бєлгородської області РФ, а також частково в Курській області та у Воронежі 1 липня. Про це з посиланням на місцеву владу повідомили росЗМІ 1 липня.

"До 90% Бєлгородської області, зокрема весь Бєлгород, Старий Оскол і Волоконівка, - без електрики... після одночасної атаки українських безпілотників і вибухів кількох СВП (саморобний вибуховий пристрій - ред.) на підстанціях. Одна з них у Незнамовому", - йдеться в одному з повідомлень.

За повідомленням місцевої адміністрації, житлові будинки переводять на резервні схеми живлення. Соцоб'єкти вже підключили. Ситуацію сподіваються виправити до першої години дня.

Як пише місцеве видання "Пепел", крім проблем з електрикою, у кількох населених пунктах відключено подачу води. 

"У самому Бєлгороді не працюють світлофори і перебої з інтернетом, про обстріли місцевих жителів сповіщатимуть машини з гучномовцями", - сказано також у повідомленні.

Зазначається, що світла немає і в чотирьох районах Воронежа.

Про проблеми з електрикою повідомила і влада Курської області.

"Може виникнути дефіцит потужності електроенергії", - написав у Телеграмі виконувач обов'язків глави регіону Олексій Смирнов. За його словами, проблеми можуть з'явитися "через технологічні порушення на лінії електропередачі в сусідніх регіонах". 

Раніше повідомлялося, що за два дні російські військові впустили на Бєлгородську область п'ять авіабомб.

Статті

Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Всі статті