За два дні російські військові впустили на Бєлгородську область п'ять авіабомб 

П'ять авіаційних боєприпасів різної потужності виявили за два дні в Бєлгородській області РФ, їх "впустили" російські військові літаки. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times із посиланням на Телеграм-канал Baza.

Згідно з повідомленням, першу фугасну авіаційну бомбу (ФАБ-1500) знайшли вранці 28 червня за кілька кілометрів від села Крутий Лог. Наступного дня дві авіабомби ФАБ-500 було знайдено в Шебекинському міському окрузі.

Ще одну виявили знову недалеко від Крутого Лога. Під вечір 29 червня за 6 кілометрів від селища Маслова Пристань знайшли частину тритонної ФАБ-3000. 

Джерела стверджують, що постраждалих унаслідок падіння авіабомб немає, евакуювати жителів із найближчих населених пунктів не знадобилося. Виявлені авіабомби готуються знищити.

До цього про падіння авіабомб на Бєлгородську область 11 і 12 червня повідомляв Телеграм-канал Astra. Тоді також п'ять фугасних авіаційних бомб знайшли в селах Неклюдове, Новобудівка, Цепляєво-друге, в районах селищ Батрацька Дача і Ленінський. Росія використовує авіабомби для ударів по позиціях Збройних сил України (ЗСУ), а також б'є ними по Харкову.

Як повідомлялося, за останні чотири місяці ЗС РФ скинули на свої та окуповані території України 103 бомби і вбили 17 осіб.

Статті

Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Всі статті