Очільнику «муніципального округу» окупованого Чистякового загрожує до 10 років ув’язнення

Так званому очільнику «муніципального округу» окупованого Чистякового (Тореза), загрожує до 10 років ув’язнення. Про це 23 жовтня повідомила прокуратура Донецької області.

Зазначається, що у січні 2019 року уродженець Донецька пішов на співпрацю з ворогом. З метою забезпечення роботи окупаційних органів влади він добровільно погодився обійняти посаду «голови адміністрації міста Торез ДНР».

"У 2023 році за сумлінну працю на окупантів обвинуваченого призначено так званим головою адміністрації міського округу Торез фейкової ДНР. На новій посаді чоловік погоджує кандидатури громадян, представлених до «нагород», видає псевдоправові акти, керує роботою злочинного органу за законодавством РФ", - йдеться у повідомленні.

Громадянина оголошено у розшук, адже він переховується від слідства. 

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України)", - повідомили у прокуратурі.

Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті