Обстріл Глухова: 14-річний хлопчик помер у лікарні, ще 12 людей, серед яких 6 дітей, поранено

Російський агресор з РСЗВ ударив по центру м. Глухів на Сумщині, загинув 14-річний хлопчик, ще 12 людей поранено. Про це вдень 27 липня повідомляє Офіс Генпрокурора України.

За даними слідства, 27 липня 2024 року близько 12:40 ворог з реактивної системи залпового вогню ударив по центру м. Глухів Шосткинського району. Внаслідок обстрілу загинув 14-річний хлопчик – він помер у лікарні. Ще 12 людей, серед яких 6 дітей, поранено.

Також пошкоджено багатоквартирні та приватні будинки, навчальний заклад, магазин, транспортні засоби.

За процесуального керівництва Шосткинської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів. У подальшому матеріали кримінального провадження будуть передані до Управління СБУ в Сумській області.

Як повідомлялося, РФ обстріляла центр Глухова Сумської області, є поранені.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті