Потрібно готуватися до важких днів, а можливо й тижнів: у ДТЕК дали прогноз щодо аварійних відключень

Через зменшення генерації внаслідок масованої ракетної атаки на Україну 14 січня діятимуть не лише планові, а й аварійні відключення світла на протяжі наступних тижнів. Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону, - пише "Главком".

За його словами, сталося значне зменшення генерації, як наслідок будуть застосовані аварійні відключення, які будуть триватиме довгий період.

«На жаль, відбулося суттєве зменшення генерації. Частково як підготовка до обстрілів, але у зв'язку з тим, що пошкодження були значні, треба готуватися до важких днів, а можливо й тижнів, щоб мати можливість частково відновити те, що було пошкоджено», – сказав він.

Сахарук спрогнозував, що аварійні відключення «будуть тривати не один день».

«Ситуація тут досі складна», – констатував він.

Як повідомлялося, у наслідок російських обстрілів сьогодні, 14 січня, найскладніша ситуація з єнергетикою на Харківщині та в Київській області.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті