Нові методи пошуку зниклих безвісти на захоплених територіях напрацьовує Офіс уповноваженого

Офіс уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, напрацьовує нові методи пошуку людей на тимчасово захоплених територіях України. Про це повідомив уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко у своєму Телеграм-каналі 10 серпня.

"Напрацьовуємо нові методи пошуку зниклих безвісти осіб на окупованих територіях", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що Котенко спільно з радником з юридичних питань Іваном Ангеліним та представником уповноваженого в Київській області Анастасією Голішевською провели зустріч із родинами в Білій Церкві. До заходу також долучилися представники місцевої влади і військові.

Під час зустрічі з родинами зниклих безвісти осіб Котенко розповів присутнім про проміжні результати пошукової діяльності, окреслив шляхи взаємодії з іншими відповідальними структурами і вкотре нагадав про алгоритм дій в разі зникнення безвісти людини.

"Продуктивна пошукова робота лише тоді, коли є порозуміння та співпраця Офісу уповноваженого не тільки з відповідальними структурами, але й із родинами зниклих осіб. Ми дуже розраховуємо на нашу подальшу співпрацю, адже завдяки вашій інформації та новим свідченням пошуки пришвидшуються", - зазначив уповноважений.

Котенко підкреслив, що Офіс уповноваженого постійно запроваджує нові методи пошуку не тільки на підконтрольній території, але й у тимчасово захоплених регіонах.

"Пошукова робота не припиняється ні на мить", – зауважив він.

Раніше повідомлялось, що для родичів зниклих безвісти запустили додаткову гарячу лінію юридичної допомоги.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті