Норвегія переводить збройні сили у стан підвищеної бойової готовності через війну в Україні

Від 1 листопада Норвегія переводить збройні сили у стан підвищеної бойової готовності для посилення безпеки у зв'язку з повномасштабною війною РФ в Україні. Про це інформує Еспрессо з посиланням на EuroWeekly 31 жовтня.

"Ми перебуваємо в найсерйознішій ситуації у сфері політики безпеки за кілька десятиліть. На полі бою росія зараз відчуває великий опір. Це призводить до того, що росія вдається до інших засобів. Сьогодні у нас немає підстав вважати, що росія захоче втягнути Норвегію чи інші країни безпосередньо у війну. Ми підвищуємо готовність армії, тому що цього вимагає ситуація", - заявив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Уряд вважає, що рівень готовності норвезької армії має підвищитися з фази - "нормальна ситуація" до - "підвищена бойова готовність".

Повідомляється, що новий рівень готовності пов'язаний з невизначеністю щодо нападів РФ на Україну, диверсій на газопроводі "Північний потік", а також: "Те, що сприймається як посилення російської розвідки в Норвегії".

Як раніше повідомлялося, Норвегія витратить близько 19 млн. доларів на закупівлю артилерійських боєприпасів для України.

Статті

Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Донецьк
24.10.2024
17:00

Як ізраїльський песик Хібукі допомагає дітям з Донеччини переживати війну

Терапія полягає в тому, що дитина переносить на іграшку свої переживання і страхи та, говорячи від імені собачки, насправді проживає власний досвід, не замикається на своїй психотравмі, розповідає про власні переживання та почуття.
Країна
24.10.2024
09:00

Українські банки: війна, а прибутковість зростає

Цього року динаміка у банків справді вражає. Вже за підсумками І півріччя вони отримали рекордний прибуток – 79 млрд грн, на 16,8% більше за минулорічний показник.
Всі статті