Норвегія надасть Україні понад 92 мільйони доларів на посилення ППО

Норвегія надасть Україні понад 1 мільйон крон (понад 92 мільйони доларів) на посилення протиповітряної оборони. Про це 11 липня повідомляє "Громадське" з посиланням на уряд Норвегії.

Як повідомляється, ці кошти виділять в межах програми Нансена — п’ятирічної програми підтримки України, загальна сума якої становить 75 мільярдів крон (7,1 мільярда доларів). 

Згідно з переглянутим бюджетом країни, протягом 2024 року, до 4 мільярдів крон з цієї програми використають для посилення української ППО.

Значна частина з них піде на фінансування ініціативи Німеччини «Негайні дії щодо протиповітряної оборони». У співпраці з Німеччиною Норвегія також восени передасть Україні батарею протиповітряної оборони IRIS-T.

Нагадаємо, Україна отримала від Німеччини ше один Patriot, морські катери та дрони Vector.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті