Німецький виробник шоколаду Ritter Sport залишився на ринку РФ, тому що "російські діти теж люблять їсти шоколад"

Німецький виробник шоколаду Ritter Sport залишився на російському ринку після початку бойових дій в Україні, тому що "російські діти теж люблять їсти шоколад". Таке пояснення співпраці з державою-агресором дав гендиректор компанії Ritter Sport Андреас Ронкен в інтерв'ю німецькому виданню "Der Spiegel", пише BRIEFLY 1 червня.

Крім того, відхід із російського ринку призвів би до звільнення 200 працівників на підприємстві в німецькому Вальденбуху.

"Цей випадок показує дилему між позицією і відповідальністю. Росія - наш другий за величиною ринок... На Росію припадає майже 10% загальної виручки Alfred Ritter", - сказав Ронкен, підкресливши, що він вважає правильним рішення залишитися на російському ринку. 

Зазначається, що після початку конфлікту компанія Ritter Sport зазнала різкої суспільної критики за співпрацю з державою-агресором. За словами гендиректора, цією ситуацією його компанія "скористалася, щоб вказати на те, що російські діти теж люблять їсти шоколад".

Він наголосив, що не може "постачати продукцію тільки в ті країни, які поводяться на сто відсотків відповідно до нашої моралі", і що конфлікт в Україні "не буде виграно за допомогою обмежень на продукти харчування".

"Як компанія середнього розміру, ми безумовно не можемо більше залишатися осторонь усього політичного. Можливо, скоро у нас виникне така ж проблема з Китаєм", - не виключає Ронкен.

Ронкен водночас зазначив, що частину прибутку, отриманого від бізнесу в Росії, компанія передає берлінській некомерційній організації гуманітарної допомоги Ukraine-Hilfe. До кінця 2023 року, за його словами, внески оцінювали майже в €1 млн. Скільки податків він залишає в РФ, шоколадних справ майстер не сказав. 

Раніше повідомлялося, що Зеленський висловився про слабкість санкцій проти РФ: "У кожній російській ракеті є критичні компоненти із західних країн".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті