Нідерланди виділяють додаткові 2 млрд євро для підтримки України

Уряд Нідерландів виділяє додаткові 2 мільярди євро на військову допомогу Україні у 2024 році. Про це повідомляє Європейська правда с посиланням на заяву очільниці Міністерства оборони Нідерландів Кайсу Оллонгрен 17 листопада.

"Для мене найбільш важливим є те, що наступного року ми надамо додатково 2 мільярди євро на військову допомогу. Це збереже нашу підтримку України і забезпечить її безперервність, що є критично важливим для України", - зазначила Оллонгрен.

Зазначається, що ці кошти є частиною ширшого пакета допомоги, який Нідерланди нададуть Україні наступного року, що включає початкові 102 мільйони євро на реконструкцію та гуманітарну допомогу, які будуть збільшені протягом року в разі потреби.

Також Кайса Оллонгрен зазначила, що після прийняття останнього пакету загальна сума підтримки, яку Нідерланди надали Україні, становить близько 7,5 мільярдів євро.

Як повідомлялось раніше, Фінляндія надасть Україні військову допомогу на 100 мільйонів євро.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті