Незаконний сервіс, який дозволяв росіянам анонімно телефонувати в Україну, заблоковано. Організаторам світить до 15 років тюрми

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ділків, які здійснювали перемаршрутизацію міжнародних дзвінків в Україну. Їхні послуги дозволяли будь-кому із-за кордону анонімно телефонувати в нашу державу, повідомляє відомство у своєму Телеграм-каналі 3 липня.

"У результаті комплексних заходів вдалося встановити 4-х організаторів нелегального бізнесу, – сказано в повідомленні. – Їм уже повідомлено про підозру, а діяльність "телефонного сервісу" припинено".

Зазначається, що цим каналом користувалися також росіяни, що створювало додаткову загрозу національній безпеці України.

Ділки використовували PROXY-сервери, новітні технології ІР-телефонії та спеціалізоване програмне забезпечення. Це дозволяло обходити центри комутації вітчизняних операторів і робило всі дзвінки, що проходили через "сервіс", невидимими для українських правоохоронних органів.

Щотижня ця незаконна діяльність приносила ділкам до 50 тисяч доларів США.

"Щоб "заплутати сліди", організатори "бізнесу" використовували підставних осіб з-поміж соціально незахищених верств населення, – йдеться в повідомленні. – Проте українська спецслужба викрила та припинила незаконну діяльність".

На підставі зібраних доказів чотирьом фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 5 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж). Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що в Києві викрили шістьох блогерів, які поширювали відео роботи ППО.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті