Невзоров із дружиною стали першою в РФ сім'єю, яку суд офіційно визнав "екстремістським об'єднанням"

Жовтневий районний суд Санкт-Петербурга визнав відомого російського журналіста - "іноагента" Олександра Невзорова з дружиною Лідією Невзоровою "екстремістським об'єднанням" і звернув у дохід держави їхнє майно рішенням від 2 липня. Про це з посиланням на рішення судді повідомили росЗМІ та юрист Олексій Прянишников у Телеграм.

"Суд вирішив адміністративну позовну заяву прокурора міста Санкт-Петербурга ... задовольнити, заборонити на території Російської Федерації діяльність об'єднання, членами якого є Невзоров Олександр Глібович, 03.08.1958, Невзорова Лідія Лідія, 03.08.1958, Невзорова Лідія, 03.08.1958. 1958, Невзорова Лідія Олексіївна, 29. 03. 1973, у зв'язку зі здійсненням екстремістської діяльності", - цитується рішення судді Ірини Ніколаєвої.

Прянишников пояснив, що суд також задовольнив позовні вимоги прокурора і звернув у дохід держави земельні ділянки Невзорових, будинок, автомобіль і частку в ТОВ. 

"Не вилучено тільки житловий будинок і земельну ділянку, що належать матері Лідії Невзорової", - зазначив юрист.

ЗМІ підкреслюють, що це перший випадок визнання сім'ї "екстремістським об'єднанням" у Росії. 

Раніше повідомлялося, що російська влада визнала "небажаною організацією" "Феміністський антивоєнний опір".

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті