Не тому що "ждуни": військовий ЗСУ пояснив, чому люди похилого віку відмовляються евакуюватися з прифронтової території

Люди пенсійного віку, які не виїзджають з прифронтових територій у більшості випадків, не "ждуни", їм просто нікуди їхати. Про це пише військовослужбовець Станіслав Бунятов (позивний «Осман»), який веде ТГ-канал "Говорять снайпер", коментуючу різонансну подію з розстрілом мирних жителів російською армією.

На вільній території України переселенці стикаються з дискримінацією від співвітчизників та дуже малою допомогою від влади, на яку не можуть арендувати житло.

"Пенсіонери, яких я зустрічав в зоні БД, говорили речі, з якими я був повністю згоден: - куди я поїду? - за що буду жити? - кому я там потрібен? - я вже там була, довелося повернутися, бо не взмозі зняти собі навіть кімнату в комуналці. 

Давайте будемо відверті. Люди яким за 65+ вже не бачать майбутнього ніде окрім свого дому, бо все життя вони працювали заради 4 власних стін. Не можна їх засуджувати за те, що вони хочуть жити вдома, особливо якщо жодних умов для переїзду немає. Якщо би наша влада дійсно створила умови для цих людей і показала приклад життя в нових умовах, то більшість би погодилась переїхати і дожити свою старість за межами ЛБЗ. Це я не кажу за відношення до переселенців і запитання про прописку під час оренди квартир", - пише військовий.

Як повідомлялося, у Селидовому на Донеччині російські окупанти розстрілюють цивільне населення.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті