"Не бачили і вперше чуємо". У Кремлі заявили, що знати не знають про прохання мешканців Суджі про евакуацію

У Кремлі не в курсі прохання мешканців міста Суджа Курської області відкрити гуманітарний коридор для евакуації. Про це заявив журналістам 17 вересня прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, повідомляє Телеграм-канал "Радио Свобода".

"Я, чесно кажучи, перший раз про це чую. Ми не бачили, на жаль, і нічого не отримували щодо цього", - заявив Пєсков під час брифінгу.

У повідомленні нагадується, що наразі відомо вже про кілька звернень мешканців Курської області, зокрема Суджі, до влади з проханням допомогти в евакуації.

Так, 4 вересня в соцмережі "ВКонтакті" опубліковано петицію на ім'я путіна за підписом Дани Сапралієвої, яка стверджує, що її рідні із села Гуєво у Суджанському районі не виходять на зв'язок із 6 серпня, коли до Курської області зайшли ЗСУ. Автор петиції закликає відкрити "зелений коридор". На момент публікації новини петицію підтримали майже 2500 людей.

Ще одне відкрите звернення родичів мешканців Курської області опублікувала минулого тижня "Новая газета". Воно адресоване і російській, і українській владі. Автори побоюються, що у випадку російського контрнаступу шансів вижити у мирних жителів не буде. Лист підписали 90 сімей.

У Курській області РФ діє режим НС федерального масштабу. З прикордонних районів, за офіційними даними, евакуйовано понад 130 тисяч людей. Скільки людей залишилося на зайнятих українськими військами – невідомо, проте, за наявними даними, їхній рахунок йде як мінімум на сотні.

Як повідомлялося, у Кремлі пояснили, навіщо збільшили чисельність армії.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті