НБУ визнав "Банк Січ" банкрутом і виводить його з ринку

Національний банк України визнав неплатоспроможним банк "Січ". Про це 9 серпня повідомляє прес-служба НБУ.

"Банк "Січ" не сплатив відсотки за користання кредитами рефінансування за липень 2022 року, порушивши умови Генерального кредитного договору", - повідомили у НБУ.

Це порушення пов'язане з тим, що банк просто не має коштів – і це стало підставою для внесення "Січі" до категорії неплатоспроможних. Також причинами такого рішення стали неякісна система корпоративного управління, неефективна бізнес-модель та здійснення ризикованих операцій.

Кожен клієнт банку отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування у повному розмірі вкладу. Загальна сума виплат оцінюється у 1,2 мільярда гривень.

Нагадаємо, що кілька днів тому Нацбанк ухвалив рішення відновити операції з державними цінними паперами – це стане "додатковим ресурсом відновлення економіки".

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті