Національна спілка театральних діячів України оголосили шортліст театрального Оскару

Оголошено шортліст Фестивалю-Премії «ГРА»  -2024, до якого увійшли 14 вистав.   Про це повідомляє Національна спілка театральних діячів України.

Ще один етап 6-го Всеукраїнського театрального Фестивалю-Премії «ГРА» успішно пройдено: експерт(к)и наживо переглянули вистави лонгліста, провели голосування і сформували шортліст. Тож Національна спілка театральних діячів України (НСТДУ), яка є засновницею та організаторкою Фестивалю-Премії, готова оприлюднити список вистав, які проходять до фіналу.

Директор Фестивалю-Премії Богдан Струтинський: «Щороку ГРА стикається з новими викликами і перепонами, але щоразу, на щастя, знаходить вирішення непередбачених питань. Війна диктує свої правила і ми мусимо до них підлаштовуватися. Дякуємо нашим воїнам, без яких проведення Фестивалю-Премії було б просто не можливим. Попри регулярні обстріли, вимкнення електрики, а зараз ще й аномальні погодні умови, експертам протягом майже 5 місяців вдалося  переглянути 34* вистави лонгліста у 10-ти містах країни. Тільки уявіть собі, в рамках ГРИ відбулося 83 покази!!! І поки вони тривали, до нас вже звернулося кілька експертів з-за кордону, які хочуть і готові приїхати до нас на фінал ГРИ!!! І це дуже надихає нас далі працювати і продовжувати ГРАти… Тож готуємося до фіналу у листопаді!».

Переглядала вистави і формувала шортліст 6-го Фестивалю-Премії Експертна рада, до якої входило 10 українських фахівців_чинь театрального, музичного, перформативного та хореографічного мистецтва з 3 міст країни: Юлія Бентя, Сергій Васильєв, Ганна Веселовська, Ірина Зубченко, Людмила Олтаржевська і Христина Шишкарьова з Києва, Роман Лаврентій та Олексій Паляничка зі Львова, Яна Партола і Юлія Щукіна з Харкова.

Інформаційні партнери 6 Фестивалю-Премії ГРА: ОстроВ, Лівий берег, Радіо Культура, Район культура, Журнал “Критика”, Kyiv daily, Українки медіа, Журнал “Театрально-концертний Київ”, Yabl, Ти Київ, Газета “Україна молода”, Газета “Вечірній Київ”, ZBRUC, Журнал “Жінка”, Журнал “Музика”, ProTeatr, Дивись info, Радіо Накипіло, Радіо ПЕРШЕ.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті