Населення Донеччини скоротилось в понад п'ять разів від початку повномасштабного вторгнення росії

Станом на 8 жовтня 2024 року у Донецькій області проживає близько 340 тисяч людей. До початку повномасштабного вторгнення армії РФ у лютому 2022 року в області мешкали близько 1,9 мільйона людей. Про це в етері телемарафону розповів начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

"До початку повномасштабної війни в області знаходилось 1,9 мільйона людей, зараз 340 тисяч, і люди виїжджають майже кожного дня", - сказав він.

За даними обласної військової адміністрації, продовжують евакуйовуватись жителі найбільших прифронтових міст Донеччини, зокрема мешканці Покровська, Торецька та Костянтинівки.

"У Покровську зараз залишається 12 тисяч людей і 82 дитини. Було 46 тисяч і 3,5 тисяч дітей. Тобто більше 30 тисяч людей тільки з міста Покровськ виїхали. Величезна кількість людей евакуйована, але люди залишаються теж. На прикладі міста Торецьк: 1400 людей залишаються в місті і виїжджають дуже повільно", - зазначив Філашкін.

У прифронтових населених пунктах Донеччини, де оголосили про примусову евакуацію дітей та їх родин, досі залишаються неповнолітні. Найбільше — у Костянтинівці. Як повідомив Вадим Філашкін, у місті складна ситуація, росіяни обстрілюють його ледь не щодня.

"82 дитини залишаються в Покровську — це 10-кілометрова зона, яка знаходиться від ворога. З населених пунктів, які наближені в межах 5-6 кілометрів від фронту, всіх дітей вивезли. З Курахівської громади вивезли місяць тому всіх дітей. Залишаються у місті Покровськ і у місті Костянтинівка. Зараз у місті (Костянтинівка — ред.) залишаються 17 800 людей, 368 дітей. Місяць тому було більше 20 тисяч людей. Ситуація дуже складна саме у місті Костянтинівка", - зазначив він.

Статті

Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Всі статті