Населення Бєлгородщини лояльне до російських повстанців. Українська розвідка не виключає "ланцюгової реакції"

Нещодавні події в Бєлгородській області РФ можуть спричинити "ланцюгову реакцію" в інших регіонах росії. Про це заявив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" 25 травня.

"Може бути ланцюгова реакція", – зазначив Юсов.

Він відзначив лояльність місцевого населення до російських повстанців у Бєлгородській області.

"З боку окупаційної влади там спостерігається паніка, хаос і невизначеність", – зазначив Юсов.

Він також підкреслив, що евакуацію з населених пунктів Бєлгодщини російсько-окупаційне керівництво розпочало через власні артилерійські удари по цивільних помешканнях, а озвучені московською владою втрати серед російських повстанців не відповідають дійсності.

"Це нашвидкуруч зліплені пропагандистські фейки, – сказав з цього приводу представник ГУР. – Насправді російська пропаганда зламалася після подій на бєлгородщині і донині не може чітко пояснити якісь ключові повідомлення навіть для внутрішньої аудиторії. Весь світ побачив, що у росії розвивається справжнє внутрішнє протистояння". 

Юсов акцентував, що в діях повстанців-громадян РФ, які наводять конституційний лад на своїй території, значно більше легітимності, ніж у злочинного кремлівського керівництва, який фактично встановив в росії режим внутрішньої окупації.

Раніше повідомлялося, що в ГУР уперше визнали співпрацю з легіоном "Свобода Росії": "Ми спілкуємося, обмінюємося певною інформацією і навіть співпрацюємо".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті