Нардепу Тищенку суд призначив цілодобовий домашній арешт

Печерський районний суд Києва призначив депутату ВР Миколі Тищенку цілодобовий домашній арешт на 2 місяці. Відповідне рішення, задовольнивши клопотання прокурорів, суд ухвалив 25 червня, із приміщення суду повідомила кореспондентка "Суспільного".

"Київський Печерський районний суд у вівторок, 25 червня обрав запобіжний захід нардепу Миколі Тищенку, якому зранку слідчі ДБР вручили підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. За рішенням суду він має знаходитись під цілодобовим домашнім арештом протягом наступних 60 діб", - йдкться в повідомденні.

Як заявив суддя Олексій Соколов, клопотання прокурорів щодо застосування стосовно Тищенка запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту вирішили задовольнити. Крім того, суд зобов'язав нардепа здати паспорти для виїзду за кордон і не відлучатися з місця проживання без дозволу слідства.

Зазначається, що судове засідання тривало понад чотири години і переривалося на повітряну тривогу. 

Перед початком засідання Тищенко поспілкувався з журналістами. Коли нардепа запитали, навіщо він під час обшуків розбив свій телефон, він заявив, що не може розголошувати інформацію у справі.

"Йде слідство. Я впевнений, що слідчі розберуться, хто на кого тиснув, хто заважав депутатським діям", - сказав він.

Раніше повідомлялось, що нардепу Миколі Тищенку повідомлено про підозру.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті