Нам потрібно уникнути конкуренції мирних планів: Кулеба розповів про мету візиту до Китаю

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба прибув з офіційним візитом до Китаю 23 липня, щоб обговорювати умови миру в Україні та роль у цьому Китаю. Про це Кудеба повідомив у своєму відеозверненні, яке оприлюднив у соцмережах 23 липня.

"Привіт, Україно, з далекого Китаю! Довга дорога, два дні займає. Але воно того варте. Тому що розмова про мир в Україні варта будь-яких зусиль і будь-якого часу, витраченого на неї. Хочеться, звісно, якомога швидше. Перший візит міністра закордонних справ України до Китаю з початку повномасштабного вторгнення і перший візит міністра закордонних справ України - повноцінний двосторонній візит - з 2012 року. Я думаю, що ця дата говорить сама за себе. Будуть переговори. Розлогі, детальні, предметні. В центрі уваги одне питання - мир в Україні. Будемо говорити, будемо шукати точки дотику. Нам потрібно уникнути конкуренції мирних планів. Нам потрібно рухатися до справедливого і сталого миру. Китай може відіграти в цьому важливу роль. Поїхали працювати", - сказав міністр закордонних справ України. 

Раніше повідомлялось, що Кулеба з триденним візитом відвідає Китай.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті