Наймасованіша атака дронами на Київ за 2024 рік: у КМВА заявили про збиття понад 30 БПЛА

Сили протиповітряної оборони в повітряному просторі Києва та на підступах знищили понад три десятки безпілотників – це була наймасованіша атака дронами за 2024 рік. Про це повідомляє у телеграмі Київська міська військова адміністрація.

За оперативними попередніми даними, у Києві без постраждалих та руйнувань.

У КМВА зазначають, що повітряна тривога тривала понад 7 годин, російські дрони заходили на Київ хвилями і практично з усіх можливих напрямків.

«Цієї ночі рашисти здійснили одну з наймасованіших атак України ударними дронами за всю війну! А головною ціллю агресора став Київ. На столицю України, на мирне місто, ворог спрямував багато десятків своїх безпілотників. Це була вже сьома атака Києва ворожими дронами у липні! Вона стала для столиці наймасованішою за 2024 рік за кількістю застосованих БПЛА», – зазначають у військовій адміністрації.

Вночі в більшості регіонів України була оголошена повітряна тривога, у Києві – близько 23:00 30 липня. Військові повідомляли про роботу ППО на підступах до міста. За повідомленнями моніторингових каналів, у повітряному просторі України вночі перебували кілька десятків ударних безпілотників типу «Шахед».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті