Над Україною збито 24 БПЛА. Один російський безпілотник увійшов у повітряний простір Румунії

У небі над Україною було збито 24 БПЛА протягом минулої ночі. Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ в Телеграм 27 вересня.

"В результаті протиповітряного бою збито 24 ударних БпЛА типу "Shahed". Один безпілотник увійшов в повітряний простір Румунії, ще один ворожий БпЛА локаційно втрачено внаслідок протидії РЕБ Сил оброни України", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в ніч на 27 вересня 2024 року противник атакував балістичною ракетою Іскандер-М/KN-23 із окупованого Криму, двома крилатими ракетами Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з акваторії Чорного моря. Також окупанти випустили по Україні 32 ударні БПЛА типу "Shahed" (район пусків: Приморсько-Ахтарськ РФ).

До відбиття повітряного нападу противника залучались зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.

Раніше повідомлялось, що російська армія втратила ще 1370 військових особового складу.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті