На Закарпаття прибули ще 78 евакуйованих мешканців Донецької області, в тому числі 22 дитини

Ще 78 евакуйованих мешканців Донецької області прибули на Закарпаття 27 серпня. Про це повідомила Закарпатська обласна державна адміністрація у facebook 27 серпня.

"Закарпаття зустріло черговий евакуаційний потяг. Сьогодні - з Покровська Донецької області. З прифронтового міста до нашого регіону прибуло 78 осіб, з них 22 дитини", - сказано в повідомлення.

Зазначається, що деякі сім’ї забрали з собою і своїх домашніх улюбленців.

Евакуйованих на залізничному вокзалі в Мукачеві зустріли перший заступник очільника Закарпатської ОДА Мирослав Білецький, психологи та фахівці Департамент соціального захисту населення Закарпатської ОДА, Закарпатський обласний центр соціальних служб, рятувальники, партнери з громадських організацій "Проліска - Ужгород" й "NEEKA Ukraine", а також Червоного Хреста Закарпаття.

Для мешканців прифронтового регіону підготували перекус після тривалої дороги, на місці чергували медики, щоб надати необхідну допомогу в разі потреби.

"Автобусами вимушених переселенців відвезли до їхніх нових домівок. Їх розмістять у місцях тимчасового проживання в селах Жорнава та Вишка на Ужгородщині, а також у місті Виноградові та селі Затисівці на Берегівщині", - повідомив заступник очільника Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Уточнюється, що за останні кілька днів Закарпаття вже вдруге зустрічає переселенців із Донеччини. Напередодні в область приїхали 46 осіб із Покровської, Слов’янської, Новоградівської та Лиманської громад. Їх прийняли у Рахові, Великому Бичкові й Вільховецькій громаді.

Раніше повідомлялось, що у Костянтинівській та Селидівській громадах Донеччини оголосили примусову евакуацію дітей із батьками.

Статті

Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Всі статті