На півдні ЗСУ сьогодні скоротили ворожу армію на 38 рашистів

Ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони півдня протягом ночі виконано понад півтори сотні вогневих завдання по районах зосередження живої сили та озброєння ворога, по ворожих позиціях вздовж лінії зіткнення військ та по складах боєприпасів у Херсонському районі, - повідомляє ОК "Південь" станом на 14 годин 2 жовтня.

"За підтвердженими даними ворожа армія скорочена на 38 рашистів. Втрати техніки дорозвідуються", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що склад та положення корабельного угруповання ворога суттєвих змін не зазнали. "8 ворожих кораблів та катерів маневрують в Чорному морі вздовж південного узбережжя Криму. 3 надводні ракетоносії, споряджені «Калібрами», в готовності до застосування двадцяти чотирьох ракет", - пишуть військові.

Вони повідомили, що реактивними системами залпового вогню та важкою артилерією ворог усю ніч атакував Нікопольський район. У райцентрі пошкоджено приватні будинки, господарчі споруди та лінії електропередач. У Червоногригорівській громаді масштаби пошкоджень уточнюються. Минулося без загиблих та поранених.

"Серед ночі ворожий дрон-камікадзе поцілив у будівлю місцевого ліцею в Кривому Розі. Зруйновано два поверхи, пожежа оперативно ліквідована. Ніхто не постраждав", - також повідомило ОК "Південь".

Крім цього, сімома дронами-камікадзе "Shahed-136" протягом ночі атаковано Миколаївщину. П’ять знищено зенітно-ракетними підрозділами Сил оборони у Вознесенському та Миколаївському районах. Два влучили в складські будівлі. Постраждалих нема.

Також вісім зенітних керованих ракет системи С-300, ворог спрямував на Миколаїв. В житлових районах пошкоджено багатоквартирні будинки та господарчі споруди. За попередньою інформацією поранення отримали 7 цивільних осіб.

Із застосуванням авіації ворог наніс удар двома ракетами повітряного базування Х-59 по Баштанському району Миколаївщини. Пошкоджено сільськогосподарські площі, людських втрат нема.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті