На вільній території Луганщини лишається 15 мешканців, ворог постійно обстрілює деокуповані села й намагається їх захопити

На території Луганської області, підконтрольній Україні, лишається 15 мешканців станом на 14 жовтня. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор в ефірі каналу "Перший" 14 жовтня.

"Жертв не допущено. Залишаються 15 людей, що відмовляються виїжджати", - сказав Лисогор.

За його словами, потужні обстріли деокупованих сіл Луганщини, у тому числі з реактивної зброї, тривають другий тиждень. 

"Криють "градами" постійно, використовують велику кількість FPV-дрони", - зазначив начальник ОВА.

Він підкреслив, що таким чином росіяни намагаються зруйнувати логістичні шляхи ЗСУ та обстрілюють місця, де можуть перебувати люди.

Лисогор також розповів, що росіяни посилили спроби захопити деокуповані села Луганщини, використовуючи наземні операції - за словами очільника ОВА, вони роблять спроби зайти в села пішки.

Що стосується евакуації мирних мешканців - за словами Лисогора, напрацьовано механізм вивезення їх за допомогою військових, як тільки людина виявить таке бажання. 

"Троє так вже виїхали", - уточнив Лисогор.

Проте ті 15 людей, до лишаються в селах, поки виїжджати відмовляються.

Раніше "ОстроВ" писав про будні вільної Луганщини: хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна.

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті