На території РФ почали масово затримувати мігрантів: Бастрикін звинуватив їх у зґвалтуваннях і тяжких злочинах

Мігрантів почали масово затримувати на території РФ з 4 червня - після виступу глави слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна, який звинуватив їх у низці злочинів. Про це з посиланням на правозахисників із програми "Меморіалу" під назвою "Міграція і Право" пише "ASTRA" 6 червня. 

"З 4 червня в Росії почалися масові облави на мігрантів. Суди виносять їм рішення про примусове видворення з країни. За останні два дні масові затримання відбулися в Москві, Санкт-Петербурзі, Обнінську, Казані, Воронежі, Тверській області, Саратовській області та Ростові-на-Дону", - йдеться в повідомленні.

Судячи з повідомлення, це переважно не слов'яни. Так, тільки в Москві в "Міграцію і право" за два дні звернулися по допомогу вже понад 30 осіб - переважно громадяни Афганістану, а також Конго, Ефіопії, Узбекистану та України. У Воронежі, пишуть правозахисники, "мігрантів пачками відправляють до суду". 

Зазначається, що затримання почалися в день виступу Бастрикіна, на якому глава СК розповів про зростання злочинів, скоєних мігрантами. Бастрикін заявив, що «антисоціальна поведінка приїжджих та їхніх дітей має серйозний деструктивний потенціал». За його даними, за перші 4 місяці 2024 року іноземці нібито вчинили на 40% більше зґвалтувань і на 13% більше тяжких злочинів, ніж за аналогічний період 2023 року. 

Бастрикін також заявив про нове доручення своїм підлеглим: "Продовжити практику проведення спеціальних рейдів у місцях скупчення приїжджих, ...а також продовжити вживати заходів до виконання військового обов'язку натуралізованими громадянами".

Раніше Бастрикін заявив, що за фактом публічної образи уродженцем Кавказу відвідувачів поліклініки, включно з таким собі "ветераном СВО", в окупованому Донецьку розпочато дослідчу перевірку.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті