На Тернопільщіні працівники поштового сервісу привласнили на 6 млн грн товару для українських захисників

На Тернопільщіні працівники поштового сервісу привласнили на 6 млн грн товару для українських захисників. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру чотирьом мешканцям Тернопільщини за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, керівник відділення поштового сервісу у м. Тернопіль, двоє працівників цього відділення та їхній спільник розтратили на 6 млн грн майна. Вони привласнювали дрони та квадрокоптери, які надходили в посилках і були призначені для потреб захисників і захисниць України. Після цього підозрювані перепаковували відправлення, наповнюючи спустошену тару аналогічним за вагою та габаритами непотребом.

В подальшому вони продавали дрони і квадрокоптери в інтернеті за нижчими від ринкових цінами. Товар відправляли замовникам з відділення за місцем роботи, оплату отримували на підконтрольні рахунки дропів та криптогаманці.

Один з фігурантів навіть оформив ФОП для отримання платежів за цей товар.

У такий спосіб підозрювані привласнили вміст 26 відправлень загальною вартістю майже 6 млн грн.

Під час проведення обшуків за місцями проживання, роботи та в транспортних засобах чоловіків виявлено та вилучено 15 мобільних телефонів, комп’ютери, 25 банківських карток, документи та чорнові записи. Заблоковано цифрові активи на їхніх криптогаманцях.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України спільно з Департаментом кіберполіції.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті