На Таврійському напрямку найважчі бої розгортаються під Мар'їнкою

Українські військові продовжують просування на Таврійському напрямку, але найважчі бої тривають у районі Мар'їнки. Про це 30 червня у зведенні повідомив речник прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

"Найгарячіше в зоні нашої відповідальності в Донецькій області в районі Мар'їнки", - зазначив він.

Загалом же за добу росіяни 17 разів атакували позиції ЗСУ на цьому напрямку та здійснили 477 обстрілів. Зокрема, наші захисники відбили всі атаки окупантів на напрямку Олександрівка - Мар'їнка та Крута Балка - Авдіївка. Також невдалі атаки окупанти намагалися провести в районі Перемоги та Новомихайлівки.

При цьому наступальні дії ведуть і Сили оборони. Ці наступи йдуть куди успішніше, а самі окупанти на зазначених напрямках зазнають значних втрат.

"Сили оборони угруповання "Таврія" продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках. На напрямках Левадне - Приютне, Мала Токмачка - Очеретувате мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", - додав Шершень.

Також окупанти на можливих напрямках висування нарощують мінно-вибухові загородження. Зокрема, застосовується і дистанційне мінування. Однак Сили оборони системно вибивають ворога з позицій і продовжують просування.

Результатом роботи наших військових стало знищення вогневих позицій РСЗВ "Град", "Ураган" та артилерійської установки 2С5 "Гіацинт". Також підтверджено загибель 69 окупантів і знищення 13 одиниць техніки, серед яких були і два танки. Остаточні втрати ворога ще уточнюються.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти зібрали під Бахмутом 50000 солдатів і понад 300 танків.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті