На Сході ворог зменшив кількість обстрілів та використання боєприпасів. На Бахмутському напрямку ЗСУ звільнили 40 кв. кілометрів

Останнім часом фіксується зменшення кількості обстрілів та використаних ворогом боєприпасів фіксується на східних напрямках. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у своєму Телеграм-каналі 14 серпня.

"Зараз на Сході фіксується певне зменшення кількості обстрілів та використаних ворогом боєприпасів, але це не означає, що ворог відступи від своїх планів, – написала Маляр. – Ворог наразі перегруповується та намагається відновити втрачені спроможності. Тривають бої".

Зазначається, що ворог продовжує наступальні дії на Сході. 

Після активізації російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках наші оборонці  змогли не допустити просування ворога та відчутно зменшили його наступальний потенціал.

Ситуація на Куп’янському та Лиманському напрямках складна. Ворог постійно атакує. Наші війська відбивають атаки.

На Куп’янському напрямку противник нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж Державного кордону у Бєлгородській області, здійснює пошук слабких місць в нашій обороні.

На Лиманському напрямку противник продовжує штурмові дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу Донецької області, але безуспішно.

На Бахмутському напрямку тривають важкі бої. Ворог намагається зупинити просування наших військ та відновити втрачене положення у районах західніше Кліщіївки, західніше Андріївки, Курдюмівки.

За тиждень, що минув, звільнену територію на Бахмутському напрямку збільшено  на 3 кв. км і загалом звільнена площа на Бахмутському напрямку складає 40 кв. км.

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник намагається наступати з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка.

"Наші оборонці не дають ворогу реалізувати плани, але це дуже непросто. Тривають гарячі бої. Ситуація там напружена і складна, – йдеться в повідомленні. – Крім того, ворог постійно робить безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорське".

Раніше повідомлялось, що росіяни поцілили в Авдіївку двома ракетами, обстріляли Вугледар, Сіверськ і Торецьк.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті